Mer info

Exklusiv & ljus hörnvåning

Sibyllegatan 46 – Östermalm

Boarea 222 kvm Rum | Våning 7 rok | 2
Pris Såld Avgift 9 614 kr / mån

Denna klassiska Östermalmsvåning erbjuder en öppen och luftig atmosfär som genomsyras av tidlös elegans och välbevarade originaldetaljer såsom fiskbensparkett, stuckatur, kakelugnar, stora fönsterpartier, spegeldörrar samt vägg- och taklister. Här bjuds generösa sällskapsytor med tre stora sällskapsrum i fil med utsikt över gatan och Östermalm. Det finns tre bevarade kakelugnar. Tre till fyra stora sovrum. Balkongen mot innergården erbjuder en fridfull reträtt. Fullt utrustat kök som förlängs genom en klassisk serveringsgång med generösa arbetsytor och gott om förvaring. Till lägenheten hör en uthyrningsdel om ett rum med egen ingång. Denna går även att bygga in i huvudvåningen för extra sovrum eller kök. Hela våningen klassas som en lägenhet med tre olika ingångar. Här bor du i en välskött förening med låg belåning på bästa adress i representativ hus anno 1903. Varmt välkommen på visning!

Bilder

Beskrivning

Förening

Brf Storken 11 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1982. Föreningen upplåter 23 bostadsrätter om totalt 2 520 kvm samt 5 lokaler om totalt 359 kvm. Marken innehas med äganderätt. Delat ägarskap godkänns, juridisk person accepteras inte. Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp (fn 1 312,50 kr) betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp (fn 525 kr). Till lägenheten hör två källarförråd samt ett vindsförråd.

Föreningens gemensamma utrymmen består av tvättstuga, grovsoprum, föreningslokal med pingisbord samt en trevlig innergård med sittgrupp, cykelställ och vackra planteringar.

Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2023-09-20).

Genomförda renoveringar i urval:
1999-2000 - Stambyte och elstigare.
2007 - Tvättstuga och tak.
2008 - Fasad och fönster.
2011 - Elslingor tak.
2011-2012 - Ytterbågar fönster trapphus och lägenheter som hade behov.
2014 - Hissrenovering.
2015 - Fiber till alla lägenhetsdörrar. Ytrenovering trapphus. Ljudisolerande glas som även reducerar energiförbrukningen installerades.
2017 - Målning av fönster mot gård. Målning i källarutrymmen och byte av maskiner i tvättstugan.
2020 - Samtliga fönsters ytterbågar på fasadens utsida (mot gatan) har totalrenoverats. Värmesystemet har bytts ut till en ny modern enhet. Portar och trapphus har renoverats och återställts. Två nya torktumlare har inhandlats.
2022 - Renovering av dörrarna mot gatan.

Planerade renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2023-09-20):
Omläggning tak - sannolikt start 2024.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0,08207079
Lägenhetsnummer
0128
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
2
Hiss
Ja
Förening
Brf Storken 11
Byggnadsår
1904
Energiprestanda
130 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
711 311

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister