Mer info

Utmärkt familjevåning i skuldfri förening belägen högt över takåsarna

Östermalmsgatan 31 – Lärkstan

Boarea 151 kvm Rum | Våning 4 rok | 5 av 6
Pris Såld Avgift 6 608 kr / mån

Ståtlig sekelskifteshörnvåning med härliga ljusinsläpp från tre väderstreck. Milsvid utsikt över takåsarna. Den luftiga atmosfären förstärks genom den väl tilltagna takhöjden. Ett hem med flertalet originalattribut såsom djupa fönsternischer och tidsenliga pardörrar med dekorativa paneler. Två sobra eldstäder i både salong och kök. Genomgående elegant ekparkett utan trösklar. Påkostat arkitektritat kök med bänkskivor och stänkskydd i carrarramarmor. Gott om plats för stora middagar. Luftigt sällskapsrum i anslutning till köket. Ombonad privat sovrumsdel belägen tyst och lugnt delvis mot innergården. Extra komfort med två badrum, separat tvättstuga samt avskild gästtoalett. Till bostaden hör även ett rymligt källarförråd. Skuldfri, mycket solid förening med låga avgifter. Välkomna till ett hem på mycket attraktiv adress i Lärkstaden med närhet till Lill-janskogens och Humlegårdens grönska, utmärkta kommunikationer och välrenommerade restauranger. Varmt välkommen på öppen visning, föranmäl gärna!

Bilder

Beskrivning

Urval av interiöra renoveringar

Föreningen har nyligen installerat säkerhetsdörr och nya fönster. Källarförråd på ca 8 kvm.

2005 Totalrenovering av kök, båda badrummen samt tvättstuga.
2013 Gäst-wc målades.
2017 Ytskiktsrenovering och golven slipades i vardagsrum och bibliotek.
2017 Ytskiktsrenovering i lilla sovrummet mot innergården som ljudisolerades med en extra vägg samt golvslipning hall.
2017 Platsbyggd bokhylla i biblioteket. Vägg/ hylla togs bort mot vardagsrummet (går enkelt att återställa om man önskar).
2019 Heltäckningsmatta i lilla sovrummet.
2023 Ny tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare)

Föreningen

Fastigheten byggdes 1897-98 efter ritningar av arkitekt A G Forsberg, en av dåtidens mest anlitade arkitekter vad gäller bostadshus på malmarna. Byggherre var OK Hellström. Fastigheten har tre ingångar; Rådmansgatan 10, Östermalmsgatan 31 och Danderydsgatan 22 med totalt 47 lägenheter i olika storlekar. Mycket solid skuldfri äkta förening med mycket låg avgift per kvadratmeter. Årlig utdelning delas ut till föreningen från ränteplaceringar. Stor kassa från bland annat konvertering av råvinden till bostadsrätt.

Fastigheten är i mycket gott skick och inga större renoveringar är planerade.

Förening tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Andrahandsuthyrning kan godkännas med styrelsens samtycke. Medlem behöver vara skriven på adressen.

Gemensam fräsch tvättstuga belägen på Östermalmsgatan 31. På den trevliga innergården finns plats för grill, grovsoprum och cykelställ. Till respektive bostadsrätt hör ett källarförråd.

Läs gärna mer om föreningen på: https://vakteln1.se/

Urval av renoveringar av fastigheten

GENOMFÖRDA

1970 Omfattande renoveringar och stambyte
2000 Fasaden renoverats och målats
2014 Grundlig genomgång av alla stammar och elstigar bytta i sin helhet
2016 Renovering badrum i hyreslägenhet
2020 Ny sophanteringslösning på innergården
2020 Målning och uppfräschning av f.d. grovsoprummet och f.d. soprum
2020 Luftning, injustering och byte av ventiler på elementslingan i hela fastigheten
2020 Renovering av samtliga fönster på plan 5
2021 Byte av ventil f r inkommande vatten i källaren samt separat byte av en avloppsstam i källaren
2021 Tvättning av tak med efterföljande målning av plåttak
2021 Tillverkning, leverans och montage av 8 st. vattenavledare till stuprören mot gatan
2021 Installation av fiberinfrastruktur (bredband) till samtliga medlemmars lägenheter
2022 Installation av avgasare (avluftare) på värmesystemet
2022 Installation av säkerhetsdörrar i samtliga bostäder
2022 Brevlådor på entréplan
2022 Byte av hiss i samband med vindsbyggnation
2022 Byte ställdon och ventil i UH-central
2022 Besiktning, rengöring och renovering av rökgasfläktarna
2022 Ny frånluftsfläkt avseende källaren installerad på taket
2023 Vindprojektet slutfört
2023 Byte av rökgasfläkt 
2023 Byte av elcentral källare/tvättstuga 

Inga större kommande renoveringar.

Föreningen arbetar med att anpassa gården till det nya sophämtningssystemet och föreningen arbetar med skorstenstätning för ventilation. Allmän uppfräschning av gemensamma utrymmen. Detta arbete innebär inga störningar eller merkostnader för de boende i föreningen.

Historik

Fastigheten byggdes 1897-98 efter ritningar av arkitekt A G Forsberg. 1913 skedde en påbyggnad av delar av vinden med en frontespis ut mot Danderydsplan. Frontespisen revs vid ombyggnaden 1968 då resterande delar av vinden byggdes på med lägenheter. Tillbyggnaden från 1968 är betydligt lägre än påbyggnaden från 1913. I samband med ombyggnaden 1969 skedde också förändringar av lägenheterna. 2022-23 färdigställdes ytterligare en vindsvåning.

Under 1870 och 1880-talen antog Stadsfullmäktige den s.k. Lindhagenplanen och i i enlighet med den fastställdes kvarterens gränser, kvarteren Lärkan och Domherren. Kvarteret Lärkan var det första som exploaterades och därmed fick området sitt namn, Lärkstaden eller Lärkstan.

Mitt emot Östermalmsgatan 31 ligger Arkitekturskolan. Efter att Arkitekturskolan lämnade ”sin” byggnad och flyttade upp till KTH, finns där nu en mängd start-ups bolag och det rikskända bageriet och cafeét mr Cake. Byggnaden har bytt namn till A-House.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
3.57627 %
Lägenhetsnummer
0151
Ingår i avgiften
värme, vatten, fiber, kabel-tv (bas)
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Förening
Brf Vakteln 1
Byggnadsår
1897-98
Energiprestanda
172 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
1 800 kr/ mån
Försäkring
1 000 kr/ mån
Driftkostnader totalt
2 800 kr/ mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister