Mer info

Vackert tjugotal med högt alléläge och balkong - garage i huset

Katarina Bangata 42 – Södermalm

Boarea 62 kvm Rum | Våning 2 rok | 3
Pris Såld Avgift 2 438 kr / mån

På Katarina Bangata i hjärtat av Södermalm finner vi detta klassiska hem om 2 rok och 62 kvm med högt läge, trevlig balkong mot innergård och utsikt över alléns lövträd från sovrummet. Våningen karaktäriseras av klassiska tjugotalsattribut som fiskbensparkett, spröjsade fönster med kulturglas och stiliga spanjoletter, djupa fönsterbänkar, skafferi och dörrar i original. Allt detta i kombination med en öppen planlösning och en varsam renovering. Rymligt badrum med tvättmaskin. Utöver detta disponerar bostaden två förråd, ett i källaren och ett på vinden. En trevlig innergård med gott om sittmöbler och grillplats finns till förfogande för boende i föreningen. Garage i huset. Välkommen till stabil och välskött förening.

Bilder

Beskrivning

BRF

Antal lägenheter och lokaler 
Föreningen äger fastigheten Plogen 3. Föreningen består av 36 lägenheter och samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 3 lokaler med hyresrätt varav den största lokalen är garage & förråd. Den totala boytan uppgår till 2054 kvm och den totala lokalytan uppgår till 1548 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1924 av arkitekt Björn Hedvall. 

Mark
 
Föreningen äger sin egen mark. 

Försäkring
 
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret. 

Förvaltare
 
Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Bostadsförvaltning Sverige AB.

Garage och parkering
 
Garaget hyrs ut till Parkona som sköter uthyrningen. Ca 30 bilplatser och ca 5 Mc platser. Garaget är renoverat 2018 och även laddstolpar finns. För mer information kontakta Parkona på 08-27 37 08. 

Renoveringar i urval
 
2022 Takmålning av gatu- och gårdshus.
2019/2018 - Renovering av garage.
2018 - Ny port i gatuplan till källarlokaler, nya ventilationsfläktar garage/restaurang, nytt avvattningsystem i garaget.
2017 Grundförstärkning av bärande stålkonstruktioner i fastighetens källarplan/garagedel.
2016 Renovering av fönster.
2005-2006 Omputsning av fasad.
1992-1997 Rörstambyte i gårds- och gatuhuset. 

Kommande renoveringar 
Inga stora renoveringar planerade. Föreningen kommer börja se igenom radiatorer 2025/26 men det handlar om justeringar vid ventilerna. 

Ekonomi
 
De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till ca 15 mkr. Lånen amorteras årligen. I kassan finns ca 1,5 mkr. På grund av de starka intäkterna från lokalerna och garaget är ekonomin stark med gott kassaflöde. Avgiften höjdes 1/1 2024 med 10 procent. I nuläget förs ingen diskussion om ytterligare höjning.

Avgifter, bredband & kabel-tv
 
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tvs grundutbud och bredband. Bredbandet är fiber via IP only, Bahnhof. Kabel-TV via Tele2.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har ett garage. Tvättstuga finns i källare med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Det finns även cykel-och barnvagnsrum samt gemensam innergård med grill, utemöbler och odlingslådor. 

Medlemskap
 
Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
2.39060 %
Lägenhetsnummer
16
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV (bas), Bredband (bas) Balkongtillägg (150kr/mån)
Våningsplan
3
Hiss
Ja
Förening
BRF Plogen 3
Byggnadsår
1924
Energiprestanda
159 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
289 180 SEK

Driftkostnad

El
300 kr/ mån
Gas
300 kr/ mån
Driftkostnader totalt
600 kr/ mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister