Mer info

Nationalromantik i skuldfri förening

Eriksbergsgatan 11, 3 TR – Östermalm

Boarea 101 kvm Rum | Våning 3.5 rok | 3 av 5
Pris Såld Avgift 2 106 kr / mån

Mycket attraktivt belägen våning högt upp i vacker nationalromantisk fastighet anno 1914 i lugna kvarter invid Humlegården med låg avgift, öppen spis och stor balkong i väst. Perfekt läge att fånga kvällssolen. Ett synnerligen tilltalande boende beläget på lugna och eftersökta Eriksbergsgatan med sina vackra tegelfastigheter. Klassisk fin planlösning med ljusa trevliga sällskapsrum i fil mot gatan samt kök och sovrum med gårdsläge. Välkomnade hall som öppnar upp mot våningens sällskapsrum med platsbyggd bokhylla i original, paneler och öppen spis. Renoverat påkostat kök från 2019. Generöst sovrum mot den lugna gården med rymliga garderober. Intill köket finns även ett mindre rum, perfekt som extra rum för det lilla barnet eller som arbetsrum. Möjlighet med upp till tre sovrum. Fint kaklat badrum från 2015 med dusch, handfat på kommod och tvättmaskin. Våningen bevarar många fina originaldetaljer såsom väggpaneler i original, vackra fiskbensgolv och öppen spis. Entrén har en nyligen installerad säkerhetsdörr. Skuldfri förening med mycket stark ekonomi i välskött fastighet med låga avgifter. Ett mycket eftertraktat boende i en välskött förening och i en mycket representativ tegelfastighet med vacker entré och med ett centralt läge. Varmt välkommen på öppen visning!

Bilder

Beskrivning

Förening

Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Förvärv år 1916. Föreningen är en sk. äkta förening. Juridisk person accepteras ej som köpare. Föreningen förvaltas av SBC. Överlåtelseavgift & Pantsättningsavgift (2,5 % resp 1 % av gällande prisbasbelopp). Skuldfri och mycket välskött förening med mycket god ekonomi, med ca 3.5 mkr i kassan. Inga planerade förändringar av avgiften. Till medlemmarnas förfogande finns källarförråd samt tvättstuga. Kabel-TV och bredband via Tele2 är inkluderat i avgiften.

Välskött och trevlig förening mitt i Eriksbergsområdet med vacker innergård. 

Renoveringar i urval

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig till 2043

UTFÖRDA
Badrumsstammar bytta 1993/1995
Köksstammarna är bytta 2017/18
Balkonger 1999
Fasad omputsad 1999
Hiss 2001
Trapphus 2002
Elstigare 2012
Rökkanaler tätats 2012
Spolning av stammar 2014
Installation av säkerhetsdörrar 2023
Nya sopkärl för matavfall 2023

PLANERADE
2024 Pågående utredning och ev renovering av servisledning i källaren och gårdsbrunnar samt OVK.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
7.97691 %
Lägenhetsnummer
6
Ingår i avgiften
Värme, vatten, bredband, kabel-tv (basutbud)
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Förening
Brf Eriksberg 11
Byggnadsår
1914
Energiprestanda
103 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
350 kr/ mån
Försäkring
800 kr/ mån
Driftkostnader totalt
1 150 kr/ mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister