Mer info

Perfekt planerad trea

Brahegatan 19 – Östermalm

Boarea 56 kvm Rum | Våning 3 rok | 3 av 5
Pris 7 995 000 kr / bud Avgift 2 664 kr / mån

Välkommen till en effektivt planerad trerumslägenhet (två rum enligt föreningen) med både badrum och gäst-wc. Här återfinns sekelskiftescharm i form av takrosett, spegeldörrar, elementskydd och högt i tak. Ljusa plankgolv och ljust målade väggar ger ett ombonat intryck, samtidigt som ljuset flödar in genom stora fönster. Man välkomnas in i en mindre hall med gäst-wc och bra avhängning innan man leds in i det kombinerade köket och vardagsrummet. Här finns plats för både en stor soffgrupp och en matplats invid köket med vita luckor och arbetsbänk i trä. Planlösningen är perfekt för den som vill ha sociala ytor i mitten och varsin privat del med sovrum i endera del av bostaden. Det ena sovrummet har direkt access till ett eget badrum, helkaklat med vit mosaik på väggen och dusch. Hallen har ett praktiskt klinkergolv och gäst-wc beklätt i betong från golv till tak, båda med golvvärme. Ny el dragen i lägenheten 2022. Gångavstånd till både Stureplan och KTH gör denna bostads läge helt perfekt. För den som söker grönområden för rekreation och aktiviteter finns även Humlegården och Djurgården på behändigt avstånd. Välkommen till en bostad i ett av Stockholms mest eftertraktade områden, nära shopping, restauranger och med enkel access till bra kommunikationer genom staden.

Bilder

Beskrivning

Föreningen

Fastigheten ligger i hörnet Brahegatan 19 / Kommendörsgatan 6 och byggdes 1872. Antalet lägenheter är 38 st, varav en med tillhörande lokal. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 974 kvm varav 1912 kvm utgör lägenhetsyta och 62 kvm lokalyta. För inglasning av balkong krävs tillstånd av föreningen samt bygglov. Byggnadens uppvärmning är Fjärrvärme. Individuell elmätare för varje bostad och förbrukning betalas av medlemmen. Årsavgiften betalas per kvartal i efterskott. Källarförråd till varje lägenhet. Uthyrning i andra hand tillåts bara om goda skäl föreligger (föreningen följer hyreslagen).

EKONOMI
Föreningen har mycket god ekonomi. Årsavgiften höjdes 15% fr o m Q3 2023. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Lloyd's underwriters via Nordeuropa Försäkring. Ansvarsförsäkring ingår för Styrelsen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningens tvättstuga finns i källaren på Brahegatan 19, utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Bokningschema och särskilda ordningsregler finns anslagna i tvättstugan. Cyklar och mopeder ska förvaras på gården i cykelstället. Barnvagnar och rullatorer får placeras i entrén om de inte hindrar fri passage. Soprum och barnvagnsrum på gården. Bastu i källarplan. Gemensam innergård.

GENOMFÖRT UNDERHÅLL
2024: Underhåll källare, förråd och tvättstuga
2023: Byte av värmesystem
2022: Relining, byte av rör i källaren
2019: Målning av fönster mot gård, Renovering tak
2018: Bytt stuprännor
2017: Renoverat tvättstuga, Bytt cirkulationspump, Underhåll hängrännor
2016: Barnvagnsförråd på gården
2015: Ny torktumlare, Renovering av hiss
2014: Tillsyn enligt miljöbalken
2013: Spolning av stammar
2010: Renovering av trapphusen, Reparation av altaner
2009: Målning uthus samt tvättstuga, Nya brevinkast, målning av lägenhetsdörrar, Målning fönster utvändigt norr
2008: Ny tvättmaskin och torktumlare
2007: Ommålning entreer och trappuppgångar
2006: Värmeslingor i hängrännor och stuprör, Uppgradering ComHem kabelTV
2005: Ommålning tak
2004: Målning fönster utvändigt mot söder
2003: Nya balkonger
1991: Omputsning fasad, Nytt tak, Skorstenstätning, Vindarna inreddes till 4 st lägenheter
1974: Elstigar
1973: Köksstammar
1950: Avloppsstammar

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.02813
Lägenhetsnummer
26
Ingår i avgiften
värme, vatten och kabel-TV (basutbud)
Våningsplan
3 av 5
Förening
Bostadsföreningen nr 3 u.p.a.
Byggnadsår
1879
Energiprestanda
96 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
11 065 SEK

Driftkostnad

El
300 kr/mån
Försäkring
250 kr/mån
Driftkostnader totalt
550 kr/mån

Planritning

Välkommen på visning

visning söndag, 22 september 2024 13:00 - 13:45
Spara i min kalender

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister