Mer info

Sjöutsikt mot Riddarfjärden

Baltzar von Platens gata 7C – Kungsholmen

Boarea 52 kvm Rum | Våning 2 rok | 4 av 4
Pris 6 500 000 kr /bud Avgift 1 159 kr / mån

Högst upp i huset vid Pontonjärparken återfinns denna exceptionella tvårummare med sjöutsikt mot Riddarfjärden. Hörnlägenhet med generösa fönsterpartier som bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp samt stor balkong i sydostläge som fångar upp större delen av dagens alla soltimmar. Bostaden kännetecknas av en stilfull interiör med genomtänkta materialval samt vacker fri utsikt mot såväl Riddarfjärden som grönskande Pontonjärparken. Ljust och rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus. Stilrent kök med generösa arbetsytor, god förvaring samt all önskvärd maskinell utrustning och vinkyl. Rogivande sovrum mot lugn innergård med plats för dubbelsäng samt förvaring genom praktisk garderobsvägg. Exklusivt och helkaklat badrum utrustat wc, handfat, dusch, golvvärme, spegelskåp samt handdukstork. Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring genom garderob. Solid och välskött förening med låg belåning, garage i huset samt synnerligen låg avgift. Sammantaget ett enastående boende på attraktivt läge med fantastisk utsikt.

Bilder

Beskrivning

Förening

HSB Brf Göken i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1930 och förvärvade fastigheten Göken 40 år 1960. Föreningen upplåter 218 bostadsrätter om totalt 8 486 kvm, 16 lokaler med hyresrätt om totalt 1 080 kvm samt 279 garageplatser. Marken innehas med äganderätt. Delat ägarskap godkänns med minsta ägarandel om 10%. Juridisk person accepteras ej. Överlåtelseavgift om 3,5% av aktuellt prisbasbelopp (fn 2005,50 kr) betalas av säljaren. Pantsättningsavgift om 1,5% av aktuellt prisbasbelopp (fn 859,50 kr). Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostadsrättsföreningen kräver att lägenhetsinnehavare är medlemmar i HSB Stockholm.

Föreningen tillhandahåller ett garage med 279 parkeringsplatser som hyrs ut både internt och extern. Medlemmar i föreningen har förtur och betalar även en lägre avgift. För medlemmar kostar en enkel garageplats 1 800 kr/mån, dubbelplats 2 667 kr/mån och MC-plats 600 kr/mån. Tillägg om 300 kr/mån för laddstation. Det är för närvarande 30 medlemmar i kön (inkluderar även interna byten). 

Gemensamma utrymmen:
Föreningslokal för 40 personer högst upp på Baltzar von Platens Gata 7A med stor takterrass, fullt utrustat kök samt bord och stolar. Det finns även två sängar och lokalen kan bokas för övernattning i högst tre dygn i rad.
- Hobbylokal för snickerier och målning på Baltzar von Platens Gata 7C.
- Två innergårdar med utemöbler och grillmöjlighet.
- Fem tvättstugor, varav tre belägna på Baltzar von Platens Gata 7C.
- Två cykelrum, varav den ena beläget på Baltzar von Platens Gata 7C. Cykelställ finns på innergårdarna.

Genomförda renoveringar i urval:
- Stammar för el och VA är utbytta 1989-1991.
- Samtliga fasader och balkonger har renoverats under 2013-14.
- Ombyggnad av föreningens gårdar och planteringsytor har skett under 2015-16.
- Fastigheten är ansluten till fjärrvärme. Ny undercentral har installerats under 2023.
- Samtliga 6 hissar i föreningen har renoverats och moderniserats under 2022-24.

Vänligen se bifogad årsredovisning för vidare information om genomförda och kommande renoveringar.

Föreningens hemsida:
https://www.hsb.se/stockholm/brf/goken/ 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.5862 %
Lägenhetsnummer
212
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV (basutbud)
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Förening
HSB Brf Göken i Stockholm
Byggnadsår
1930 (Arkitekt: Sven Wallander)
Energiprestanda
112 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
117 548 SEK

Driftkostnad

El
171 kr/mån
Försäkring
582 kr/mån
Driftkostnader totalt
753 kr/mån

Planritning

Välkommen på visning

visning söndag, 29 september 2024 12:45 - 13:30
Föranmäl gärna - välkommen!
Spara i min kalender

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister