Mer info

Arkitektritad sekelskiftesdröm

Swedenborgsgatan 10, 4 tr – Södermalm

Boarea 86 kvm Rum | Våning 4 rok | 4
Pris 10 600 000 kr Accepterat pris Avgift 3 723 kr / mån

Varmt välkomna ett fantastiskt sekelskifteshem invid Mariatorget med effektiv planlösning. På plan fyra ligger denna smakfullt och påkostat renoverade (2022) våning där klassiska detaljer samsas med en modern planlösning och högkvalitativa materialval. Generös takhöjd, detaljer såsom takrosetter, stuckaturer, fönster- och golvspeglar, genomgående furugolv, stora fönster och höga socklar samt eluttag och strömbrytare i porslin. Integrerat kök och vardagsrum med dubbla fönster och kamin kompletteras med exklusiv köksutrustning från Miele och bänkskiva i marmor och platsbyggt kök i furu. Master bedroom med eget badrum i kolmårdsmarmor och italienskt kakel samt platsbyggda garderober. Två till tre ytterligare sovrum, ett större med sovloft ovanför walk-in closet. Ett av badrummen har badkar. Detta är ett hem effektivt planerad och utformat för att passa en familj med högt ställda krav på funktion och estetik. Välskött och representativ fastighet med vacker entré och välmående förening som äger marken. Här bor ni på charmiga Swedenborgsgatan som är gågata året om, med omedelbar närhet till det bästa Södermalm har att erbjuda i form av restauranger, underhållning, shopping, skolor och kommunikationer. Accepterat pris.

Bilder

Beskrivning

Våningen totalrenoverades (även el och stammar) enligt arkitektritningar 2022 och har genomgående furugolv. 

Kök och vardagsrum i ett där matplatsen rymmer åtta till tio personer. Köket är platsbyggt i målad furu med en hemtrevlig kamin i gjutjärn i hörnet. Samtliga vitvaror från Miele. Fläkten är integrerad i induktionshällen. Ungen är inbyggd mellan spis och kyl/frys som har extra bredd. Bänkskiva i carraramarmor.

Master bedroom med platsbyggda garderober runt sängen samt eget badrum i kolmårdsmarmor i kombination med italienskt kakel på väggarna i mörkgrönt. Detta badrum har även tvättmaskin.

Allum som kan användas som sovrum, bibliotek eller kontor. Franska glasdörrar från Lyon inköpa på Nacka byggnadsvård.

Sovrum 2 ligger i fil med allrummet samt har ingång från ”gymnastikrummet”.

Sovrum 3 är ett generöst sovrum med loft med en 160 cm bred madrass där två vuxna kan sova.

Ytterligare ett badrum med badkar och engelskt porslin.

Walk-in closet med gott om förvaring genom en hel vägg med platsbyggda garderober och ELFA-system bakom tyg på andra sidan. Utöver det en städskrubb med dolt vapenskåp bakom lådorna.

Eluttag och lampknappar i porslin.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Föreningen

Fastigheterna byggdes under åren 1892 till 1914 av byggherrarna E. Nilsson och J. Olsson och består idag av 53 lägenheter och två lokaler. Bostadsrättsföreningen Fatbursbrunnen 1 (org.nr 716418-2128) bildades 1983 och är en äkta bostadsrättsförening utan hyresrätter som äger maken. Fastigheten har två lokaler för uthyrning som idag hyrs av företagen PeopleProvide AB och Nucicare AB.

Samtliga ytterdörrar till lägenheter och dörrar till hyreslokaler upprätthåller lagstadgad brandsäkerhetsklassning och relevant inbrottsskydd.

Föreningens rörstammar är generellt i bra skick. Stambyte i vertikala stammar och i lägenheter skedde 1978/82. Stambyte av horisontella avlopps- och vattenstammar i källaren skedde 2018. Föreningen har under 2018 installerat ny undercentral (fjärrvärme) samt bytt samtliga värmestammar och ventiler i källaren i samband med detta.

Inom de närmaste åren kommer föreningen att renovera tre av föreningens fyra hissar. Denna renovering ska inte påverkar avgifterna. Därefter ska fastighetens fasad ses över.

Föreningen har en innegård med lekplats, bord och stolar, grill, cykelställl och en liten fontän. Där finns även en samlingslokal som man kostnadsfritt kan boka. Föreningens gård totalrenoverades 2004.

I källare finns cykelförråd och tvättstuga med 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt mangel.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
1.71584 %
Lägenhetsnummer
142
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV basutbud
Våningsplan
4
Hiss
Ja
Förening
BRF Fatbursbrunnen 1
Byggnadsår
1892
Bostadsrättens nettoskuldsättning
51 262 SEK

Driftkostnad

Värme
182 kr/mån
El
261 kr/mån
Försäkring
172 kr/mån
Driftkostnader totalt
616 kr/mån

Planritning

Länkar

Välkommen på visning

visning söndag, 29 september 2024 13:00 - 13:45
Välkommen på visning! Föranmäl er gärna!
Spara i min kalender

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister