Mer info

Med utsikt över Riddarfjärden

Jakob Westinsgatan 1A/Norr Mälarstrand 28 – Kungsholmen

Boarea 214 kvm Våning 5&6
Pris Pris på förfrågan Avgift 9 908 kr / mån

Enastående etagevåning på den bästa delen av Norr Mälarstrand belägen högst upp i huset med en hänförande utsikt över Riddarfjärden, Stadshuset och söders höjder och med garage i huset med intern kö. En våning som flödar i ljus med balkongdörrar som öppnar upp till de franska balkongerna ut mot vattnet och med en möblerbar balkong från köksdelen ut mot den öppna och fria vyn över gården. Entréplan disponeras med stora sociala ytor i form av rum med öppen spis i fil mot Norr Mälarstrand och ett generöst kök i öppen planlösning med matsalen med utgång till balkong med plats för en sittgrupp. Våningen disponerar över en tydlig uppdelning mellan spatiösa sällskapsytor på entréplan och en avskild privat sfär som återfinns en trappa upp på våning 6. Här erbjuds tre sovrum, två badrum, separat wc samt en vacker ateljé med kakelugn som med fördel kan användas som sällskapsrum, ett exklusivt kontor eller ytterligare ett generöst sovrum.  Genomgående vackra parkettgolv, stuckaturer, takrosetter samt dekorativa vägg- och taklister. Sammantaget en våning med villakänsla och en makalös utsikt på en av de vackraste och mest eftertraktade adresserna i Stockholm.  En välskött förening i vacker och representativ fastighet.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Entré på våning 5 genom säkerhetsdörr in till hallen med valv och parkettgolv och en anslutande gästwc. Hallen öppnar upp mot sällskapsdelen och in till våningens kök samt med trappa upp till det övre våningsplanet. Två sällskapsrum i fil mot Norr Mälarstrand med balkongdörrar ut mot de franska och halvmåneformade balkongerna som öppnar upp mot Riddarfjärden samt med en stor öppen spis i centrum av rummet och med  skjutdörr som avskiljer in mot biblioteket med dess platsbyggda bokhyllor. Biblioteket öppnar upp till köket och den stora matsalen i öppen planlösning och med utgång till den möblerbara balkongen med ett öppet och fritt läge, trägolv och gjutjärnsräcke. 

Ett ljust kök i öppen planlösning med matsalen med plats för stora sällskap och med utgång till balkongen med plats för en frukostmöbel. Klassiska vita luckor, arbetsbänk i mörk sten med nedsänkt ho och med ljus mosaik bakom. Gott om förvaring i över- och underskåp med infälld belysning under överskåpen samt platsbyggda vitrinskåp längs med ena väggen. Bred gashäll (smeg), fläkt (Trepol), extra bred kyl/frys i rostfritt (Miele), ugn (Miele), micro (Miele), integrerad diskmaskin (Miele) och ett stort skafferi samt ett städskåp. Platsbyggd soffa i fönsternischen med förvaring och en bardisk med plats för tre stolar samt infällda spotlights i tak.

Gästwc med svart klinker på golv och vit mosaik på väggar. Wc, handfat med spegel och belysning ovan och med inbyggda hyllor samt infällda spotlights i tak. 

På den övre våningen, med separat entré från trapphuset på 6 trappor, återfinns den privata delen i form av 3-4 sovrum som binds samman av en rymlig och ljus hall. Det ena rummet, som i originalritningar betecknas som "ateljé", med utsikt över Riddarfjärdens vatten och med balkongdörrar ut till den franska balkongen, kakelugn och separat klädkammare/förråd.
Master bedroom, även det mot Norr Mälarstrand med tillhörande walk in closet och badrum ensuite. Två ytterligare mycket bra sovrum mot gården med trägolv, ljust målade väggar och det ena med klädkammare och förråd i anslutning. 

Badrum i anslutning till master bedroom med grått klinker på golv och vitt kaklade väggar. Hörndusch bakom glasväggar med hand- och takdusch och en vägghängd wc. Brett handfat med dubbla blandare på kommod i trä med lådor för förvaring och med spegel och belysning ovanför. Ytterligare förvaring i platsbyggda skåp på var sida om handfatet. Golvvärme, handdukstork och infällda spotlights i tak. 

Ytterligare badrum i anslutning till sovrummen mot gården med grått klinker på golv och vitt kaklade väggar. Dusch bakom glasvägg med dörr. Ett brett handfat på kommod i trä med låda för förvaring och med spegel och belysning ovanför. Golvvärme och infällda spotlights i tak. Separat wc med svart klinker på golv och vit mosaik på väggar, wc och handfat. 

Separat tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Miele).

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett större modernt källarförråd.

Brevlådor i entrén och tidningshållare utanför respektive lägenhetsdörr.

Automatiska markiser installerade mot Norr Mälarstrand på entréplan.

Garage finns i huset med 11 garageplatser som upplåts med hyresrätt till boende i huset, intern kö.

Fastighet

Bostadsrättsföreningen Vattuormen 24 innefattar adresserna Norr Mälarstrand 28 och Jakob Westinsgatan 1A och 1B. Fastigheten, uppförd 1925, har ett fantastiskt läge med utsikt över Riddarfjärdens vatten och nära till Norr Mälarstrands utbud av restauranger, marina, promenadstråk och Kungsholmstorg. Fastigheten med fasad i brun puts uppfördes av byggmästaren A. Adling åren 1924-1925 på tomten nr 24 i kvarteret Vattuormen på Kungsholmen efter ritningar av arkitekten Sven Wallander. Utmärkande detaljer i fasaden är bottenvåningens rundade butiksfönster med naturstensomfattning, lisener mellan fönsteraxlarna, halvcirkelformade balkonger med smidesräcken och trappstegsgaveln mot Norr Mälarstrand. Gaveln är krönt av en bronsskulptur utförd av konstnären Aron Sandberg. Under många år var huset, SKUTs, Svenska kyrkan i utlandets högkvarter.

Fastigheten är sedan 2006 ombildad till en bostadsrättsförening med för närvarande 27 bostadslägenheter om 3 403 kvm och 4 lokaler om 512 kvm.
Stor renoverad tvättstuga i källaren, cykelförråd och garage med 11 garageplatser som upplåts med hyresrätt till boende i huset, internt kösystem.

Överlåtelseavgift om 1 433 kr betalas av köparen och pantsättningsavgift utgår om 573 kr.

Se föreningens hemsida www.vattuormen24.se för mer information samt för att ta del föreningens genomförda renoveringar och underhåll.

 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
01008
Våningsplan
5&6
Hiss
Ja
Förening
Brf Vattuormen 24
Energiprestanda
136 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
1 312 /mån
Försäkring
197 /mån
Övrigt
381 /mån
Driftkostnader totalt
1 890 /mån

Planritning

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister