Mer info

Charmig sekelskiftesetta i skuldfri förening

Jungfrugatan 41A – Östermalm

Boarea 25 kvm Rum | Våning 1 rok | BV
Pris 3 125 000 kr / bud Avgift 1 235 kr / mån

Välkommen till denna charmiga och nyrenoverade sekelskiftesetta om 25 kvm i en välskött och skuldfri förening, mycket centralt och attraktivt belägen på Östermalm. Stilren, smart planerad och ljus lägenhet med generös takhöjd, sovloft, väggar i en sobert grå ton och härligt ljusinsläppt. Trevligt kök med sittplatser runt bardelen. Generöst badrum med toalett, kommod, dusch samt tvättmaskin. Till lägenheten tillhör ett stort vindsförråd. Den gemensamma innergården är en lummig och tyst oas med träd, buskar och flera grupper med utemöbler. Jungfrugatan är en lugn och enkelriktad gata med närhet till Stockholms högskolor och allt vad Östermalm har att erbjuda. Utanför porten möts du av vackra och anrika byggnader samt en fantastisk utsikt mot Hedvig Eleonora kyrka när du promenerar ner mot Stureplan. Precis intill finner du Fältöversten som erbjuder bland annat livsmedelsbutiker, shopping och restauranger. Bra kommunikationer med både bussar och tunnelbanestation, Stadion eller Karlaplan. Låg avgift, stambytt och närhet till allt. Det vackra tegelhuset som är ritat av Anders Gustaf Forsberg uppfördes år 1887.

Bilder

Beskrivning

Brf Storken 12

Förening

Brf Storken 12 är en skuldfri bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Storken 12 år 1999. Föreningen består av två gathus och ett gårdshus belägna på Sibyllegatan 50-52 samt Jungfrugatan 41-43, och omfattar 76 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt och 12 lokaler med hyresrätt.

Föreningen äger marken. Fastigheten är ansluten till kabelnät via Comhem. Bredband via fibernät ägs av föreningen och ingår i avgiften. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 164 kr av köparen. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras från fall till fall. Det finns inga beslut om avgiftsändringar 

Fastighet

Storken 12. Välskött och vacker kulturminnesmärkt fastighet med underhållsfri tegelfasad från 1890-talet. Total bostadsyta om 4 768 kvm samt en lokalyta om 725 kvm.

2019 målning av fönster, 2010 tätning av fönster, 2008 renovering av trappuppgångar, 1990 stamrenovering.

Gemensamma utrymmen i form av stor tvättstuga i separat gårdshus utrustad med fyra tvättmaskiner, två torkskåp, torktumlare och mangel. I föreningen finns en fullt möblerad gästlägenhet för uthyrning till medlemmarnas gäster för 250 kr per natt. Cykelförråd finns. Mycket tilltalande och grönskande innergård. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.62553530
Lägenhetsnummer
0402
Ingår i avgiften
värme, vatten, kabelnät via Tele2, bredband via fiber (700-1000 Mbit/s)
Våningsplan
BV
Hiss
Nej
Förening
Brf Storken 12
Byggnadsår
1893-1897 (Arkitekt: Anders Gustaf Forsberg)
Energiprestanda
124 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
200 kr/mån
Försäkring
150 kr/mån
Driftkostnader totalt
350 kr/mån

Planritning

Välkommen på visning

visning fredag, 27 september 2024 11:30 - 12:00
Förhandsvisning! Anmäl dig gärna.
Spara i min kalender
visning söndag, 29 september 2024 12:30 - 13:00
Välkommen. Föranmäl gärna!
Spara i min kalender

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister