Mer info

Östermalmstrea med tre kakelugnar och balkong i söder

Valhallavägen 104 – Östermalm

Boarea 83 kvm Rum | Våning 3 rok | 2/4
Pris 11 900 000 kr / bud Avgift 4 007 kr / mån

Välkommen till en klassisk våning på Valhallavägen i vackra fastigheten Älgen 13 från 1887 ritat av arkitekten J Laurentz. Denna våning erbjuder en perfekt kombination av klassisk arkitektur och modern bekvämlighet. Med en generös yta om 83 kvm på våning två får du en ljus och rymlig bostad med stilrena detaljer. Stora, höga fönster och balkong i direkt söderläge mot lugn innergård, låter dagsljuset flöda in och skapar en trivsam atmosfär i alla rum. Den klassiska sekelskifteskaraktären, med de tre bevarade kakelugnar, vacker stuckatur, fiskbensparkett och en takhöd på 3,5 m harmoniserar fint med det uppdaterade köket som har gott om förvaring och arbetsyta. Här kan man sitta upp till 12 personer. Det finns två sovrum, båda med kakelugn samt en mycket praktisk walk-in closet med tvättmaskin och torktumlare. Badrummet med stora grå klinkerplattor på golvet och väggar har en rymlig dusch, badkar och dubbla handfat. Här bor du nära grönområden såsom Humlegården, Stureparken och Lill-jans skogen samt stadens utbud av restauranger och butiker. Här du kan njuta av stillheten i en välskött förening i en av Stockholms mest prestigefyllda fastigheter. Ej hiss.

Bilder

Beskrivning

BRF Älgen 5

Antal lägenheter: 21, varav 1 hyresrätter

Antal lokaler: 2

Allmänt om föreningen: Brf Älgen 5 köpte fastigheten 2009 dvs. äger marken. Äkta förening. Föreningens lokaler upplåtes med hyresrätt. Till föreningen hör Valhallavägen 104 och Valhallavägen 106. 

Föreningen har en mycket trevlig innergård med cykelställ.

Det finns en gemensam tvättstuga på entréplan. Grovsoprum i gårdshuset, viss källsortering inklusive matavfall. Därutöver även ett föreningsrum och ytterligare i dagsläget outnyttjade utrymmen.

Föreningen anordnar gemensam höst- vårstädning.

Föreningen planer att öka avgifterna med mellan 5 och 10% under hösten (ränteutvecklingen)

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://brfalgen5.bostadsratterna.se/

RENOVERINGAR

2022 OVK åtgärder samt hissrenovering.

2019 byttes fjärrvärmecentral.

2018 renoverades fönster mot gatan. Uppgradering av entré och trapphus. Nya sopkärl inköptes och sortering av matavfall erbjuds. Ett större källarförråd i ordninggjordes och hyrs ut till extern part.

2015 renoverade bakre trapphuset.

2009 renoverades tvättstugan.

2000 renoverades främre trapphuset.

På mitten av 1990-talet byggdes två vindslägenheter.

1995-2010 genomfördes stambyten för både kök och badrum.

1995-1997 byttes el-stigare och hissen renoverades.

1980- 1990 renoverades yttertak och fasader.

Planerade renoveringar/underhåll:

Nästa större åtgärder är fasaden men detta kommer ej ske närmaste två åren. (2024-08-20)

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
3.26000 %
Lägenhetsnummer
0802
Ingår i avgiften
värme, vatten, digital-TV och fiberbredband (250/100)
Våningsplan
2/4
Hiss
Nej (Ej hiss)
Förening
BRF Älgen 5
Byggnadsår
1887
Energiprestanda
88 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
400 kr/ mån
Försäkring
272 kr/ mån
Driftkostnader totalt
672 kr/ mån

Planritning

Välkommen på visning

visning söndag, 13 oktober 2024 11:00 - 11:45
Anmäl gärna. Välkommen!
Spara i min kalender
visning måndag, 14 oktober 2024 17:00 - 17:30
Välkommen!
Spara i min kalender

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister