Mer info

Penthouse med takterrass

Kungsholmsgatan 17A, 6 och 7 tr – Kungsholmen

Boarea | Biarea 106 kvm | 8 kvm Rum | Våning 3 rok | 6 och 7
Pris Såld Avgift 6 402 kr / mån

Välkommen till New York på Kungsholmen och ett arkitektritat penthouse med industriell och exklusiv känsla. Vindsvåning i två etage om 114 kvm golvyta plus en privat takterrass om 22 kvm med 360-graders vy och sol från morgon till kväll. Våningen har en industriell design och ett genomförande av mycket hög kvalitet och omsorg i detaljer. Specialdesignade och platsbyggda lösningar med inslag såsom takbjälkar i trä och stål, framtagna tegelväggar, putsade väggar, arkitektritad trappa, rustika träinstallationer samt unika lampor och armaturlösningar.  Två sovrum och två badrum, varav master bedroom med ett rymligt badrum en-suite. I bostaden finns även ett vardagsrum med ateljéfönster från golv till tak, ett rymligt kök med stor matplats, en separat gästtoalett samt en balkong i söderläge.  Centralt läge med all tänkbar service enbart en fem minuters promenad från Centralen. Välskött förening.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Välkomnande hall med plats för avhängning.

Harmoniskt och rymligt mastersovrum med en takhöjd om 260 cm med en-suite badrum. Mörkbetsat trägolv och tegelvägg. Badrum (2020) som ligger intill master bedroom med separat badkar och dusch, handfat med kommod och vägghängd toalett. Inbyggd tvättmaskin kombinerad torktumlare (Samsung). Klinkers på golv.

Rogivande sovrum med fönster i söderläge. Glasdörr. Mörkbetsat trägolv.
Helkaklat badrum med toalett, handfat och dusch. Klinker på golv.

Ljust loungerum med balkong i soligt söderläge. Garderober längs väggen. Mörkbetsat trägolv.

Övre plan

Ett rymligt kök (2020) med stor matplats med industriella och rustika materialval. Bänkskiva i betong.
Köksö med diskho och stora arbetsytor. Köket är utrustat med kyl och frys, induktionshäll och bra förvaring. Öppen planlösning mot vardagsrummet.
Vardagsrum med stora, ljusa ateljéfönster från golv till tak samt öppen spis.
Gästtoalett med handfat.
På detta plan finns även en privat ingång från trapphuset.

Takterrass
Privat takterrass om 22 kvm med 360-graders vy över Stockholms innerstad. Sol hela dagen.

Övrigt
Hela våningen har galleriskenor, så att konst kan hängas utan håltagning i väggarna.
Bostaden värms upp med golvvärme (el) i badrum och kök samt elradiatorer i övriga rum.
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm samt förvaring i våningen under trappan med access från badrummet.

Förening

Brf Diamanten 9 är en äkta förening som äger marken. Fastigheten bebyggd 1909. Föreningen förvärvade fastigheten 2000.
Föreningen äger två hus, Kungsholmsgatan 17 A och B, med sammanlagt 21 lägenheter och två hyreslokaler.

I fastigheten finns en nyrenoverad tvättstuga med två tvättmaskiner torktumlare och torkskåp, cykelförråd, en gemensam innergård med trevligt möblemang samt en bastu med dusch och toalett. Medlemmarna har också tillgång till ett återvinningsrum med förutom sedvanligt avfall även grovsopor, papper, plast, elavfall etc.

Uförda renoveringar
2023 OVK
2022 Fönsterbyte
2016 Takrenovering
2015/2016 Gården tätades och fick ny stenläggning samt planteringar 
2014 Fasad delvis renoverad
1982-83 Vatten- och avloppsstammar byttes delvis vid en större ombyggnation. I samband med detta byttes även el-stigarna i fastigheten och lägenheterna.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2035. Medel reserveras årligen för underhåll, varför avgiftshöjningar inte är planerade. 

Området

Området runt Rådhuset är en oas i centrala Stockholm. Här finns närhet till promenadstråk längs vattnet vid Norr Mälarstrand, Kungsholms strand och Kronobergsparken. I närområdet finns ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker, bagerier och affärer. Direkt närhet till både buss och tunnelbana.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
7.0739 %
Lägenhetsnummer
11
Ingår i avgiften
Vatten, Bredband
Våningsplan
6 och 7
Hiss
Ja
Förening
Brf Diamanten 9
Byggnadsår
1909 (Denna del byggd 1982 renoverad 2020)
Bostadsrättens nettoskuldsättning
753 202 SEK

Driftkostnad

El
1 731 kr/ mån
Försäkring
213 kr/ mån
Driftkostnader totalt
1 945 kr/ mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister