Mer info

Vindsvåning med sagolik utsikt

Hornsgatan 51 – Södermalm

Boarea | Biarea 153 kvm | 10 kvm Rum | Våning 4.5 rok | 6 av 6
Pris Pris på förfrågan Avgift 3 865 kr / mån
Budgivning pågår

I charmiga kvarter intill Mariatorget, i en solid, skuldfri förening, ligger denna vackra vindsvåning med sagolik utsikt över Söders höjder och Riddarfjärden. Här uppe bland takåsarna möts du av ljus från fyra väderstreck, en nockhöjd på ca 4 meter, rundade takkupor med stora välvda fönster och synliga bjälkar. Bostaden är som gjord för att samla familj och vänner, med generös matsal och sällskapsrum i social planlösning och öppen spis. Köket är fullt utrustat med god förvaring och matplats. Härifrån nås den insynsskyddade terrassen i sydväst som bjuder på sol från lunchtid och magiska solnedgångar som också syns över Riddarfjärden. I våningen finns upp till 3 sovrum, gott om platsbyggd förvaring, klädkammare, badrum och gäst-WC. Ljudisolerade fönster och luftkonditionering ger ett tyst, komfortabelt boende högt över Södermalms puls och rika utbud av restauranger, caféer, butiker och gallerier. Välkommen till ett hem fyllt av ljus, charm och en hänförande utsikt över Stockholm.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall med vackert kalkstensgolv, gott om plats för avhängning, gäst-wc samt säkerhetsdörr. Rymligt, platsbyggt städskåp invid hallen.

Sällskapsrum, matsal samt bibliotek i öppen planlösning och den stora, putsade murstocken med eldstad som trivsam mittpunkt. Strålande utsikt över takåsarna och mot vattnet vid Södermälarstrand. Tre möjliga sovrum i fil mot Torkel Knutssonsgatan, varav det mittersta i dag används som TV-rum. Härligt ljusinsläpp och flertalet platsbyggda garderober. I nuvarande master bed room finns även en rymlig walk-in-closet. Nyslipade golv.

Luftkonditionering finns installerat i våningen med fem olika zoner som gör att man kan välja om hela eller delar av lägenheten skall vara sval. 

Stort familjebadrum (2018), helkaklat i vitt med mörkgrått golvklinker och el-golvvärme. Svart bänkskiva i kompositsten med två undermonterade handfat (Villeroy & Boch), gott om förvaring samt tvättmaskin och torktumlare. Dusch, vägghängd wc samt ljusinsläpp från takfönster.

Från det välutrustade köket nås våningens generösa balkong i syd-väst med härlig utsikt och nytt trägolv, samt ny, eldriven markis. Köket har helintegrerad spishäll, ugn och microvågsugn (Gaggenau), diskmaskin och ny kyl/frys. 

 

Förening

Föreningen Råttan 9 är en äkta bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. Fastigheten består av ett flerbostadshus med byggår 1905 som förvärvades av föreningen 1984. Föreningen upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Ekonomi
Föreningen är skuldfri och har mycket god ekonomi. Tack vare löpande, professionellt underhåll är fastigheten i mycket gott skick.

Gemensamma lokaler
Föreningen har en trevlig festlokal med pentry, biljardbord, pingisbord, pilkastning, en mindre sittgrupp och mindre bibliotek. Föreningen har även bastu, dusch och omklädningsrum. Här finns även cykelkällare, tvättstuga och en snickarverkstad. Föreningen har mycket god gemenskap och anordnar gemensamma sammankomster som kräftskivor, julmingel mm. Medlemmarna hjälps åt att städa trapphus och andra gemensamma utrymmen enligt ett visst städschema.

Planerat underhåll
Föreningen planerar att renovera fasad och fönster år 2026. Då kommer nya lån att tas upp. Det är för närvarande inte klart hur stort detta belopp blir eller huruvida det kommer att påverka avgiftsnivån. Styrelsen kommer att ta höjd för en eventuell höjning och försöka begränsa den.

Utfört underhåll
2022 - 2023 Injustering av värmesystem
2022 Bytt fyra fläktar på taket för bostäder och gemensamhetslokaler. Renovering av gården
2021 Installation av rökgasluckor
2020 Extra torkskåp till tvättstuga
2019 Målning av trapphus och entré liknande originalutförande år 1905, Torkel Knutssonsgatan
2018 Målning av snickerier och tak på våningsplan och entréer, målning av yttertak, Installation av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2015 Byte av maskineri och hisstrumma m.m, Hornsgatan, nya balkonger Torkel Knutssonsgatan
2013 Bättringsmålning av samtliga fönster
2011 Nytt porttelefonsystem
2010 Byte av värmeväxlare och expansionskärl
2009 Renovering av plåttak
2006 Nya maskiner i tvättstugan
2005 Ny styrsystem hiss, Hornsgatan
2004 Nyinstallation hiss, Torkel Knutssonsgatan, totalrenovering föreningslokal, ny balkong
1994 Renovering hiss, Hornsgatan
1988 Elstambyte, rörstambyte, omputsning av fasad, nya balkonger, Hornsgatan, nytt gårdsbjälklag

Närområdet

Fastigheten ligger invid Bysistorg och Mariatorget med sina många restauranger, caféer och uteserveringar. Alldeles intill ligger Michelin-krogen Celeste med sin takterrass, Folkoperan och många trevliga gallerier. Time Magazine har nyligen utsett Hornsgatan och dess Slow Fashion District till en av världens hundra bästa platser. Fina promenadstråk finns längs Södermälarstrand, Monteliusvägen, Skinnarviksvägen och längs med Årstaviken. I närheten finns även fotbollsplaner och Drakenbergs lekplats.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
6.81946 %
Lägenhetsnummer
17
Ingår i avgiften
V/A, värme, kabel-TV basutbud, tvättstuga, sophämtning
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja (Hiss till 5 tr)
Förening
Brf Råttan 9
Byggnadsår
1905
Energiprestanda
140 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
200 kr / mån
Försäkring
324 kr / mån
Övrigt
519 kr / mån
Driftkostnader totalt
1 043 kr / mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister